Sustainability communicatie

Ken jij dit ook?

  • Medewerkers weten niet wat we allemaal doen voor milieu en mens.
  • Ik wil niet aan greenwashing doen, daarom communiceer ik helemaal niets.
  • Onze klanten zijn niet van op de hoogte van onze ambities.
  • Ik wil niet dat concurrenten zomaar in onze interne keuken kunnen binnenkijken via ons duurzaamheidsrapport..
Miero - Communiceren & rapporteren

Het traject

Zelfs wanneer de duurzame inspanningen geleverd worden, lukt het je als ondernemer niet altijd om dit kenbaar te maken aan je medewerkers en klanten. Daardoor maak je wel vooruitgang op ecologisch gebied maar dreig je alsnog voorbij te gaan aan de verwachtingen van je stakeholders.

Effectieve communicatie is voor vele ondernemingen een uitdaging in deze hoog digitale samenleving. Neem daarbij het risico op greenwashing en onze typisch Vlaamse bescheidenheid en je ziet meteen dat te weinig ondernemers communiceren over duurzaamheid.

Het maximaliseren van je duurzame inspanningen, naast de impact op mens en milieu, doe je via communicatie.
Tijdens het traject Sustainability communicatie zetten we in op je interne én externe communicatiestructuur. Centraal staat het verweven van duurzaamheid in de bestaande structuren en het opbouwen van geloofwaardigheid.

Verloop

Tijdens de focusdagen duiken we met de verantwoordelijke voor marketing en communicatie in de duurzaamheidscommunicatie. We bekijken de kansen en risico’s die daarbij komen kijken.

Tijdens de implementatieperiode  kan je testen en proberen. En sta ik altijd klaar voor gericht advies en feedback. Samen gaan we gericht met jouw uitdagingen aan de slag. 

Van onze #Doordenkers

Veel gestelde vragen

Dit traject is specifiek ontworpen om marketing- en communicatieverantwoordelijken te ondersteunen in de implementatie van duurzaamheidscommunicatie.

Afhankelijk van jouw voorkeur kan dit op jouw kantoor of op locatie.

Ja. Communicatie is het maximaliseren van de voordelen van jouw inspanningen in duurzaamheid. Zonder actie kan je niet communiceren dus voor dit traject moet een actieve inzet aanwezig zijn.